Doelen, haal jij als leider de doelen die je jezelf gesteld hebt niet?

Haal je als leider de doelen die je jezelf gesteld hebt niet? Veel managers en leiders werken ontzettend hard. Zo hard, dat er onbalans ontstaat tussen wat je zegt en wat je wilt. En misschien merk je dat jij je doelen niet haalt. Met als gevolg dat:

  • je als leider passie en motivatie mist en dat dingen niet meer lukken of gaan zoals jij wilt.
  • je ideeën hebt, maar deze niet meer kan realiseren.
  • je vermoeid en leeg voelt op momenten wanneer jouw omgeving jouw leiderschap hard nodig heeft.
  • het je niet meer lukt om persoonlijke doelen te stellen en resultaten te halen wanneer jouw omgeving jouw leiderschap hard nodig heeft.

 

Behaal de beste resultaten binnen jouw organisatie

Mijn naam is Johan Koning van TargetFixation en ik laat je ervaren dat je jouw doelen gaat halen, zodat je:

  • in een veilige leeromgeving leert om weer doelen te stellen en resultaten te behalen.
  • jouw obstakels gaat opruimen en jouw eigen brandstof kunt versterken en vergroten.
  • de manager en leider bent die je heel graag wilt zijn.

 

Werken met doelen vanuit jouw wereld

Hoe gedroeg en reageerde jij op bepaalde situaties? En hoe zou jij graag willen reageren en welk gedrag is daarbij het meest effectief. Daar gaan we naar kijken, zonder dat er iets voor jou wordt ingevuld. We gebruiken jouw model van de wereld, niet die van iemand anders. Dat werkt namelijk niet, wanneer iemand anders jou gaat vertellen wat jij moet doen. Jij kan sneller en effectiever veranderen als het uit jezelf komt. Ik help je hierbij door te observeren en niets voor jou in te vullen. Ik ben een expert in het creëren van een veilige leeromgeving. Jij bent een expert in jouwzelf en jouw doelen!

 

Naast het observeren stel ik vragen. Dit zijn vragen die aansluiten bij jouw belevingswereld. Zo krijg je inzichten waarmee je verder kunt komen om obstakels op weg naar het doel te verwijderen. Een persoon die ik geholpen heb, voelde zich benauwd en vermoeid als hij vrij was en geen opdrachten had. Hij dacht dat dit kwam omdat hij vermoeid was door het werk, maar door de juiste vragen te stellen kwam hij er achter dat het met onzekerheid had te maken. Dankzij dit inzicht weet hij nu beter met deze situatie om te gaan.